Smickrande beställningar...

Ja, det är både lite extra nervöst och lite extra roligt när man får sy till andra som också är i sy/pysselsvängen. Dessa två överdelar har jag sytt på uppdrag utav två nära syvänner som jag träffar lite då och då. I mitten av juni när vi hade syträff så visade jag upp mina då nyss skapade överdelar och de blev väldigt omtyckta. Den ena tjejen ville sedan ha en klänning i tyget nedan (som ni då fått se redan i form av min tunika/topp). Rynk nedtill mellan bysten och rynkad volang som toppats med en rullfåll nedtill. En avslappnad, men ändå grymt snygg somrig klänning i "linnemodell". Jag har senare fått rapport om att klänningen satt alldeles utmärkt och att sambon gett den tummen upp.
 
Tyg: inhandlat i facebookgruppen "Tygsamlarna". Lade på en aning mer sömsmån på denna klänning än till mig själv så den motsvarar nog mer 44 utifrån mönstret.
 
Den andra syvännen ville gärna att jag skulle använda mig utav ett tyg som hon själv hade. Hon tyckte så mycket om tyget och vågade inte sätta saxen i den själv och blev samtidigt förtjust i min modell. Så det blev alltså jag som fick gå lös på tyget. Tyget är snyggt som det är, men wow, som färdigt plagg är det fantastiskt tycker jag själv (som för övrigt har inhandlat ett par meter själv utav tyget nu). Modellen är exakt densamma som klänningen ovan, dock kortare och mer som en topp/tunika. 1 meter hade jag till mitt förfogande och hade sådan tur att tyget räckte precis, några utav kantbanden fick klippas ut på skrådden/fel ledd, men det funkade bra tack vare att det är ett strechigt tyg åt alla håll och kanter. 
 
Tyg: Stenzotyg från Tyglycka, storlek ca 44, då jag precis som med klänningen ovan lade på lite mera sömsmån än till mina egna plagg.
Kommentera inlägget här: